Πίσω από κάθε επιτυχημένο ποιοτικό ζυμαρικό, κρύβονται δύο βασικά και συχνά υποτιμημένα υλικά: το σωστό αλεύρι και το καθαρό, σταθερής ποιότητας νερό.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην Ελλάδα, τα ζυμαρικά δεν είναι απλώς ένα φαγητό της στιγμής: είναι παράδοση, παρηγοριά, γεύμα της μαμάς, βραδινό της φοιτητικής ζωής, και κυριακάτικο ταψί με τηγανητό τυρί στο πλάι.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε αντίθεση με τα κλασικά λευκά ζυμαρικά που παρασκευάζονται από εξευγενισμένο (ραφιναρισμένο) αλεύρι, τα ζυμαρικά ολικής άλεσης παρασκευάζονται από αλεύρι στο οποίο όλος ο σπόρος του σιταριού αλέθεται: το ενδόσπερμα, το πίτουρο και το φύτρο.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τα ζυμαρικά στην Ελλάδα δεν είναι απλώς συνοδευτικό πιάτο. Είναι τρόπος ζωής, οικογενειακή ιστορία και γεύση που κουβαλά μνήμες από γιαγιάδες, ξυλόφουρνους και κυριακάτικα τραπέζια.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε αντίθεση με τα βιομηχανικά γάλατα σε σκόνη, που έχουν περάσει από θέρμανση σε υψηλές θερμοκρασίες και απώλεια θρεπτικών στοιχείων, το φρέσκο μας γάλα περιέχει όλα τα φυσικά ένζυμα και βιταμίνες που βοηθούν στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μάθετε πως παράγονται τα παραδοσιακά ζυμαρικά μας στο εργαστήριο Σαμαρίνα στα Τρίκαλα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Από τον τραχανά της κυρά Μαρίας στα παραδοσιακά ζυμαρικά της Οικολογικής Φάρμας Μετεώρων.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ